A little erasure…

A little erasure for the plinth…

In this collage I decided to keep the Carrara quarries as a location. After a bit of fiddling around I managed to set up the view of my rhino file and satellite bird’s eye view to resemble that of the aerial view used by Mies for his IIT Campus or Convention Hall. But rather than designing into the windy streets of the existing context, I went back to the technique of erasure. In hindsight this reminds me of my third year project in which I revealed the lost river Walbrook in the City of London. However that project let me work into the existing urban fabric by removing, demolishing and keeping buildings. This time I will not engage in a historical analysis of the site but it is the raised and lowered ground that I am interested in. I removed 1 km of ground from the Marina di Carrara to my quarry, starting at sea level and ending with a 400 m high wall, which seems to be the average height of NY scryscrapers.

150222_CONVETION-HALL 150222_CarraraMiesView_BW

 

Tags:
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to A little erasure…